Bettie Serveert in Bolwerk

SNEEK - Bettie Serveert komt vrijdag naar het Bolwerk in Sneek. Een dag later is het de beurt aan The Carm the Fury.

Bettie Serveert brengt dit najaar op de vijfentwintigste verjaardag het gloednieuwe album Damaged Good uit. Het prachtige liedje Never Be Over, ook terug te vinden op deze elfde langspeler, is de troepen al vooruitgesneld en was reeds veelvuldig op de Nederlandse radio te horen. ‘De Betties’, zoals ze ook wel worden genoemd, gaan de komende maanden voor een uitgebreide tour het land in om het nieuwe werk live te presenteren.

Damaged Good is een van de meest diverse platen die Bettie Serveert tot nu toe heeft gemaakt. Van korte liedjes die amper zestig seconden duren tot een compleet epos van acht minuten en alles er tussen in. Het is een ‘groot verhaal’, intens, ruig, teder en vooral met veel vuur en passie. Een aantal liedjes zal zeker ook herinneringen oproepen aan de klassieker Palomine, het debuut waar het vijfentwintig jaar geleden allemaal mee begon.

In het voorprogramma Reiger (Mathijs Peeters, 1976), een meestergitarist met een imposant muzikaal CV. Naast bands als The Gasoline Brothers en Sandusky heeft hij veel gespeeld als sessiemuzikant.

The Charm The Fury, hét Amsterdamse begrip in de internationale metalscene, is terug! Sinds maart heeft de band een nieuw album uit: hard, strak en catchy as hell. De band staat bekend om brute, meeslepende gitaarriffs en een charmante frontvrouw, die ook op de nieuwe tracks eens te meer duidelijk maakt dat vrouwen en metal een uitstekende combinatie zijn. Haar zang gaat van melodisch en intiem naar schreeuwen vanuit het diepst van de ziel. De muziek is hard, duister, veelzijdig en overweldigend. Op festivals als Lowlands, Graspop Metal Meeting, FortaRock, Download Festival en Groezrock maakte The Charm The Fury al indruk. Naast deze imponerende lijst festivals is de band ook support geweest voor rockgrootheden als KoRn, Papa Roach, Marilyn Manson en Slipknot.

Het voorprogramma wordt verzorgd door het Eindhovense The Royal dat het beste van verschillende sub genres binnen de metal mixt.

Foto van The Charm The Fury mag rechtenvrij worden gepubliceerd.