Willem-Alexander op bedrijfsbezoek in Sneek

Sneek - SNEEK Koning Willem-Alexander komt dinsdag 23 januari naar Sneek. Hij brengt een bezoek aan softwarebedrijf Snakeware. Tevens opent hij de circulaire isolatiefabriek EverUse.

Medewerkers van het in de oude gashouder op het Veemarktterrein gevestigde ICT-bedrijf zullen de koning onder meer informeren over mixed reality. Ook gaat Willem-Alexander met hen in gesprek over de bijdrage die het bedrijf levert aan de toekomstige werkgelegenheid in de provincie. Snakewaref, opgericht in 1995, haalde de afgelopen jaren regelmatig het nieuws met toonaangevende projecten en innovaties.
Koning Willem-Alexander wordt op 23 januari ontvangen door Hans Hoomans (CEO), Ate van der Meer (CCO) en Johan Nieuwenhuis (CTO). Na een woord van welkom volgt een rondleiding door het bijzondere ronde pand van Snakeware. Toine Dinkelberg (CDO) zal de Koning bijpraten over ontwikkelingen op het gebied van digitale activatie. Het bezoek wordt afgesloten met een tafelgesprek tussen de bezoekers en medewerkers van Snakeware.
Met de Koning zal onder meer worden stilgestaan bij Augmented Reality via de smartphone, een gebied waarop Snakeware zeer actief is. Ook wordt de werking van de Microsoft HoloLens gedemonstreerd middels een project dat Snakeware in ontwikkeling heeft voor een internationale opdrachtgever in de modebranche. ,,Met de HoloLens worden computer graphics geprojecteerd op de echte wereld”, vertelt CCO Ate van der Meer. “Ook heeft de gebruiker de mogelijkheid te communiceren met de geprojecteerde objecten.”
Ook zal er aandacht zijn voor de allereerste webpagina ooit, draaiend op de allereerste webserver ooit. Deze pagina draait bij Snakeware, net als bij de lancering in 1991, op een originele door Steve Jobs ontworpen NeXTcube-computer.
Everuse gevestigd aan de Leerlooiersstraat maakt isolatiematten van papierafval, waarbij alle materialen vervolgens weer worden hergebruikt. Door geen nieuwe grondstoffen te gebruiken, wordt ook geen nieuw afval gecreëerd en zegt het bedrijf volledig duurzaam te kunnen produceren. Na de opening krijgt de Koning een rondleiding door de fabriek met uitleg over het schone productieproces, waarvoor EverUse het Cradle to Cradle certificaat heeft ontvangen. De isolatiematten zijn volgens het bedrijf gezond voor de gebruiker, hebben een lagere CO2 impact dan andere materialen en zijn geluidsabsorberend. Dit komt door het gebruik van cellulose, dat voorkomt in natuurlijke vezels zoals hout. De fabriek van EverUse is zo ontworpen dat oude matten worden teruggenomen en hergebruikt, zodat er niks meer wordt weggegooid. EverUse heeft als ambitie een afval-loos en circulair Nederland .