Waardering voor kerstproject 'De Muur'

Sneek - Alle leerlingen van csg Bogerman Hemdijk 2 hebben een wel heel bijzondere kerstviering bezocht. Zij woonden op school een toneelstuk bij met een actueel thema. Aan het toneelstuk werkten ruim 120 leerlingen mee en het werd muzikaal ondersteund door de Bogerman Bigband, het Kamerorkest en een groot projectkoor.

Het toneelstuk, genaamd ‘De Muur’ ging over een ex-militair met een ptss-syndroom. Zijn laatste missie is dramatisch slecht afgelopen. Sinds zijn terugkomst heeft hij zich verschanst achter een groot hek en dikke muur in het dorp waar hij woont. Hij wil niets meer met de samenleving te maken hebben. Hij voelt zich verraden. Vlak na zijn terugkomst heeft hij in een moment van razernij zijn vrouw ernstig mishandeld.

Vlak na zijn terugkomst heeft hij in een moment van razernij zijn vrouw ernstig mishandeld. Zij heeft hem daarop verlaten. Achtergebleven met zijn enige dochter bouwt hij aan een grote afscheidingsmuur. Dit laatste tot grote ergernis van het dorp. Als de jaarlijkse kerstoptocht dan ook nog langs zijn woning moet gaan lopen de spanningen in het dorp en tussen vader en dochter hoog op. Uiteindelijk zag vader zijn eigen probleem in en geheel in kerstgedachte kwamen vader en dochter weer bij elkaar.

Al met al een groot succes met een samenwerking tussen leerlingen en docenten.