Nationaal Theaterweekend in Theater Sneek

SNEEK - Tijdens het Nationaal Theaterweekend in het weekend van 26, 27 en 28 januari opent Theater Sneek de deuren voor breed publiek, waarbij bezoekers naar het theater kunnen voor slechts € 10,00 per voorstelling*.

Het programma van het Nationaal Theaterweekend in Theater Sneek opent vrijdag 26 januari om 19.30 uur met Shock - thrillermusical (12+).

Zaterdag om 13.00 uur staat een rondleiding door Theater Sneek op de rol. Reserveren is verplicht voor dit kijkje achter de schermen van Theater Sneek. Er wordt een rondje gemaakt langs de techniek, kleedkamers en de artiestenfoyer. Opgeva via de kassa van Theater Sneek.

Zondag 14.30 uur is Roald Dahl’s klassieker De Reuzenperzik voor het eerst te zien in de Nederlandse theaters. Een muzikale en avontuurlijke familievoorstelling (7+), ontroerend en grappig, fantasierijk en spannend. Een ode aan de verbeelding voor jong en oud. Alles wat je wil, dat kan je, als je er maar in gelooft.

Ruben Hoeke, een van Nederlands beste rock ’n roll/blues-gitaristen, komt zaterdag om 21.00 uur met zijn band opnieuw naar Het Bolwerk voor een live-CD opname die gratuis bij te wonen is. Volgens Hoeke is Bolwerk de perfecte plek: ,,Ik ben altijd bezig met geluid. Elke artiest zal beamen dat als het geluid goed is, je beter presteert. Soms klinkt een zaal ‘lastig’, soms klinken ze gewoon goed. Maar er zijn ook zalen die ronduit fenomenaal klinken. En in die laatste categorie valt, voor mij althans, Poppodium Bolwerk.”

In de Noorderkerkzaal verzorgt Duo à la Carte zondag 28 januari om 11.30 uur in de Noorderkerkzaal de Topzondag met koffiegeur

In de grote zaal van het Theater brengt Macca the concert zondag vanaf 14.30 uur een een ode aan Paul McCartney . Bijna vijftig jaar muzikale hoogtepunten uit het leven van poplegende Paul McCartney passeert de revue in de avondvullende theatershow Macca: The Paul McCartney Story. Een theatershow die zijn gelijke niet kent, met authentieke kostuums uit de hoogtijdagen van McCartney en The Beatles en een ijzersterke cast van West End musicalsterren.