Dana Louise and The Glorious Birds in het Bolwerk

Lemmer - Dana Louise and The Glorious Birds staat zaterdag 13 januari vanaf 21:00 uur op het podium van het Bolwerk in Sneek.

Dana Louise uit Arkansas brengt samen met haar band ‘The Glorious Birlds’ een stijl die ergens tussen wereldmuziek, americana en folk ligt. Haar betoverende stem neemt je mee op een reis langs vrolijke, serieuze en diepe nummers.

De band is vrijwel altijd on the road in de USA en dat hoor je terug in de uitvoering van de live-nummers. Dana Louise and The Glorious Birds, voor het eerst in Europa, staat voor een avondje muziek op hoog niveau. Heerlijk wegdromen bij de luisterliedjes en dansen op de vrolijke noten.

Jankobus Seunnenga (voorprogramma) weet gedichten van Simon Vestdijk (Harlingen 1898 – Utrecht 1971) op muziek te zetten en ten gehore te brengen. Immers, deze belangrijke schrijver, die zo gevormd is door zijn jeugd in Friesland, was niet alleen schrijver maar ook musicoloog. Jankobus Seunnenga verdiept zich in Vestdijks gedichten, zet ze op toon en vertolkt ze op een indringende manier. Tachtig jaar na het verschijnen van de dichtbundel ‘Fabels met kleurkrijt’ heeft de in Leeuwarden geboren Seunnenga deze op muziek gezet. Jankobus heeft een aantal prachtige en door de pers zeer goed ontvangen cd’s gemaakt. Deze Friese oerpunker verwierf bekendheid met de band Kobus gaat naar Appelscha, door OOR betiteld als ‘de beste punkband die Nederland ooit heeft gehad’, en het A.D.H.D.-country en folkduo Pigmeat. Tijdens het optreden zal Jankobus de hele bundel uitvoeren, maar ook een aantal verrassende elementen inbouwen.