Zaalvoetbalteam WPB weer derde op OFK

Franeker - Het zaalvoetbalteam van Waterpoort Boys uit Sneek is gisteren op een verdienstelijke derde plaats geëindigd in het Open Friese Zaalvoetbalkampioenschap in Franeker.

Met Marcel Hempenius en Robert Minks als vervangers kende Waterpoort Boys Futsal, dat woensdag met de hakken over de sloot door de voorrondes kwam, een prima start, want in de eerste poulewedstrijd werd SC Franeker zondag 1 dankzij een doelpunt van Stefan Kroon met nipt verschil verslagen. Vervolgens werd tegen klassegenoot De Herauten dankzij twee goals van Patrick Bles in de slotseconden op de valreep een nederlaag voorkomen. Dankzij dit gelijkspel kon Waterpoort Boys zich in de derde poulewedstrijd zelfs een kleine nederlaag veroorloven om zich voor de achtste finales te plaatsen. Dat gebeurde tegen Wykels Hallum (1-0 verlies).
In de achtste finales versloeg de formatie van Richard de Jong en Aalt de Wit Futsal Marum, de winnaar van poule 7 met 3-1. Via een 2-1 zege op SC Stiens plaatsten de Snekers zich vervolgens voor de halve finale. In de halve eindstrijd moest Waterpoort Boys zijn meerdere erkennen in SC Flamingo (2-1) waardoor de WPB'ers net als twee jaar geleden genoegen moesten nemen met de derde plaats. De titel ging naar Leekster Eagles dat in de finale met 3-1 van Flamingo won.
Het team bestond uit de spelers Patrick Bles, Stan Greidanus, Jordy Heerings, Marcel Hempenius, Robert Minks, Stefan Kroon, Stefan Rijpkema en  Tim van der Werf.