Ingezonden: losloopgebied Potten

Lemmer - Over ingezonden stukken kan niet worden gecorrespondeerd. Zij kunnen ook niet worden teruggezonden. Anonieme inzendingen worden niet in behandeling genomen. De redactie behoudt zich te allen tijde het recht voor de stukken in te korten en houdt zich niet verantwoordelijk voor de inhoud

Iin de Leeuwarder Courant van zaterdag 13 januari lazen wij een stukje betreffende honden aan de lijn op de Potten in Sneek. De gemeente wijst een losloopverzoek af, ze mogen wel op het naast gelegen parkeerterrein loslopen...logisch, het parkeerterrein is meestal een grote kapot gereden modderpoel, waar ook regelmatig hard gereden wordt. B&W vinden het niet passend, want het is niet altijd duidelijk waar de hond zijn behoefte doet en dat maakt het minder aantrekkelijk voor de recreant... Een goede hondeneigenaar weet precies waar zijn hond is en heeft altijd materialen bij zich om de boel op te ruimen. Ook wij bezoeken de Potten regelmatig en zien ook dat de hondeneigenaren die daar lopen de rommel van hun honden opruimen...dit in tegenstelling tot de recreanten die in vele gevallen hun rotzooi gewoon achter laten daar waar ze een fijne dag aan de Potten hebben doorgebracht. Plastic zakken, chips verpakking, patatbakjes met klodders mayonaise, luiers, blikjes etc etc...elke dag wanneer het zonnetje de Potten tot een aangename verblijfsplaats maakt hetzelfde liedje..en zeg er niets van, want je krijgt de vreselijkste verwensingen naar je hoofd. En dan na de Sneekweek, als de Potten even een tijdelijke camping wordt, je gelooft je ogen niet, een vuilnisbelt blijft achter, complete sets terrasmeubilair, etensresten, kapot geslagen barbecues en zelfs fauteuils blijven achter in dit gebied.

De gemeente moet hiervan op de hoogte zijn, want zij moet er uiteindelijk voor zorgen dat het gebied weer “normaal” toegankelijk wordt. En dan de naaktrecreanten, waaronder er enkele zijn die er blijkbaar genoegen in scheppen mensen te shockeren door spiernaakt het pad op te stappen dat door alle bezoekers gebruikt wordt... Nee, dan is er op de Potten wel meer winst te behalen dan alleen dat niet opgeruimde hoopje van een eigenaar die de regels aan zijn laars lapt.. Gemeente, gun uw hondenbezitters een plekje waar een hond(je) even lekker kan rondrennen en zwemmen, er is maar heel weinig ruimte voor onze viervoeters in Sneek en omstreken. Jammer dat ik niet wist van de petitie anders had ik zeker getekend en jammer dat dit initiatief niet algemener bekend was, ik denk dat er niet 177, maar vele honderden honden liefhebbers het initiatief hadden gesteund.

IJlst, Y. Portena.