Pianovirtuoos Vurro en CD-opname Hoeke

SNEEK - Pianovirtuoos Vurro is vrijdag vanaf 21.00 uur te bewonderen en te beluisteren in Het Bolwerk in Sneek. Aan de Kerkgracht is een dag later een live CD-opname met Ruben Hoeke.

Vurro, half mens, half koe, is een ongekende virtuoos op piano, orgel, drums, klassieke koebel en 10.000 andere instrumenten tegelijkertijd. Hij opent de poorten naar de ruige onderwereld van de rock, die je al dansend zult passeren.

Deze Spanjaard ging viraal op Facebook (inmiddels 74.000 volgers) en het wereldwijde web zag daarmee al hoe hij in z’n eentje een geweldige show weet neer te zetten.

Eén van Nederlands beste Rock & Roll / Blues gitaristen en jubilaris Ruben Hoeke komt met zijn band opnieuw naar Sneek en zaterdag (21.00 uur) om een live-cd op te nemen.

Volgens Hoeke is het Bolwerk een logische keuze; ,,Ik ben altijd bezig met geluid. Elke artiest zal beamen dat als het geluid goed is, je beter presteert. Soms klinkt een zaal ‘lastig’, soms klinken ze gewoon goed. Maar er zijn ook zalen die ronduit fenomenaal klinken. En in die laatste categorie valt, voor mij althans, het Bolwerk. De keren dat ik er heb gespeeld konden we gewoon vliegen als band en juist die ‘spark’ wil ik graag vangen op een live-cd. Na de afgelopen ‘RH 25 tour’ klinkt de band beter dan ooit. Het is voor mij tevens een soort uniek tijdsdocument waar ik de eerste 25 jaar live spelen mee afsluit. We hebben bewust voor een gratis toegankelijke show gekozen zodat iedereen de kans heeft samen met ons uit zijn of haar dak te gaan. Het zal een memorabele avond worden waar ik nu al enorm naar uit kijk.”