Gemakkelijke avond voor Menhir

Sneek - De basketballers van ESBC Menhir hadden vrijdag een makkelijke avond. De nog ongeslagen Snekers ontvingen het bijna onderaan staande Penta uit Drachten. Menhir startte traag, maar bouwde na rust het verschil echt goed uit: 86-39.

Bij Menhir ontbraken Danny Nowee wegens werk en Sybo van der Bijl wegens ziekte. Menhir trad dus aan met acht spelers en zoveel had de tegenstander ook ter beschikking. De thuisploeg pakte vanaf het begin een voorsprong, maar liet in het eerste kwart de teugels verdedigend iets te veel vieren, zodat na tien minuten slechts 17-14 op het scorebord stond.
In het tweede kwart werd met meer energie en vooral met meer overleg gespeeld. Het klasseverschil werd ook in de cijfers duidelijker uitgedrukt. Menhir leidde bij rust met 38-20.
Coach Arnold van der Meulen wees zijn ploeg erop dat deze avond bij uitstek geschikt was om te werken aan het doelsaldo. De spelers pakten dit goed op, want al bij het eind van het derde kwart gingen de Snekers door de 60-punten grens, iets wat ze normaal pas tegen het eind van de wedstrijd lukt.
Het laatste kwart werd helemaal eenrichtingsverkeer in het voordeel van Menhir. Mats Haven (40 punten) en Nils Hettinga (27) zorgden voor het leeuwendeel van de punten. Tegenvaller op de avond was het uitvallen van Johannes Dijkstra (knie) en Ali Carti (enkel).
Zaterdag mag Menhir in Groningen tegen Donar proberen om de elfde achtereenvolgende overwinning te halen.