ONS Sneek weent en lacht als laatste

Sneek - SNEEK Na de 7-0 zeperd vorige week in Katwijk dreigde het vanmiddag weer in mineur te eindigen voor ONS Sneek toen Jong FV Volendam in blessuretijd de 2-0 achterstand wegwerkte. Maar het geluk lachte de thuisspelende oranjehemden daarna toe, toen Genridge Prijor in de allerlaatste seconden de bal na een kluts mee kreeg.

Het rollertje van de aanvaller hobbelde tussen de palen, zodat de wenende ploeg ineens alsnog kon lachen. Zo kreeg een duel dat de Sneker derde divisionist door de vingers leek te glippen alsnog een spectaculair en happy end: 3-2 ONS ging de Volendammers voorbij op de ranglijst.
Tegen de beloften vanaf de andere kant van het IJsselmeer kopte Sneker Tom Arissen zijn team halverwege de eerste helft op voorsprong. Net als plaatsgenoot Jan Dommerholt veertien dagen terug smaakte hij het genoegen van zijn eerste doelpunt in de hoofdmacht van ONS. Tien minuten na rust verdubbelde Curty Gonzales de score en er leek geen vuiltje aan de lucht voor ONS. Maar vier minuten voor tijd werd het echter 2-1 door Marco Tol. In de tweede minuut van de blessuretijd viel tot ontsteltenis van ONS ook nog de 2-2. Kevin van Gasteren scoorde. De treurnis op het Zuidersportpark veranderde evenwel nog geen zestig tellen later in gejuich toen Prijor het net vond.