Mulder & Sons met de muzikale voorstelling ’Vaders en zonen’ in Balk

Lemmer - Mulder& Sons komt vrijdag 9 februari om 20.30 met de muzikale voorstelling ’Vaders en zonen’’ naar zalencentrum de Treemter in Balk.

Het muziekgezelschap Mulder & Sons bestaat uit Jaap Mulder, bekend van Di Gojim en zijn twee zoons Ruben en David.

De meer dan 30 jaar ervaring van oude rot Jaap (frontman van Di Gojim), de onbevangenheid van de jonge pianist Ruben en drummer David vormen een solide basis voor virtuoze instrumentale muziek.

Na de indrukwekkende voorstelling “Vladimir” brengen zij nu een geheel nieuw programma. Een kale pa en twee knappe zonen gaan op zoek naar anekdotes over vaders en zonen: een eindeloos onderwerp. Je wordt vader, blijft ook zoon en hoe kijken jouw zonen naar jou als vader? Deze verhalen, gekruid met ironie, melancholie en humor, zijn autobiografisch of geleend en vaak heel herkenbaar. Het repertoire stemt tot melancholie, maar ook rebellie en vrolijkheid.

De teksten in deze Nederlandstalige muziektheatervoorstelling zijn van Jaap Mulder en dichters als Menno Wigman en Theodore Roethke. De muziek bestaat uit eigen composities en arrangementen.

Mooie luisterliedjes worden afgewisseld met virtuoze folk-pop. Het weerspiegelt de persoonlijke voorkeuren van de vader en zijn zonen: persoonlijk, universeel en boeiend tot de laatste klanken vervliegen.

Het Algemeen Dagblad schreef over de voorstelling: ’Jaap Mulder verstaat de kunst om muziek te maken in zijn originele functie van verhalen vertellen, het vertolken van menselijke emoties en het brengen van troost’.

Toegangskaarten zijn verkrijgbaar bij Schildersbedrijf Klijnsma aan de Van Swinderenstraat 44 te Balk of bij aanvang van de voorstelling aan de zaal. Tevens zijn de toegangskaarten te bestellen via nutgaasterlan-sleat.nl en vanplan.nl

Foto kan geplaatst worden onder vermelding van: fotograaf Patrick Meijboom