Erop of eronder voor VC Sneek

Sneek - Het zijn belangrijke dagen voor VC Sneek. Vanavond moet de het volleybalteam minimaal met 3-1 winnen van Eurosped én vervolgens de golden set om alsnog de finale van het nationale bekertoernooi te halen. Zaterdag kan het de tweede plaats veilig stellen in de reguliere competitie.

Het wordt op voorhand een pittig klusje vanavond in de Sneker Sporthal voor de huidige bekerhouder die dit seizoen al twee keer verloor van de ploeg uit Vroomshoop. In de competitie werd het in sporthal De Punt 3-2 en in de eerste halve finale van de beker 3-1. Eurosped heeft in onder andere Carmen Oude Luttikhuis een gevaarlijke aanvalster. In het begin van het seizoen was Sneek in de eigen sporthal duidelijk de baas getuige de 3-0 winst.

Of dat er weer in zit is de vraag want Eurosped is gegroeid en inmiddels de nummer 3 van de ranglijst. Het duel begint om 20.00 uur. Op de facebookpagina van de club deden de dames een oproep aan de supporters: ‘We hebben jullie steun hard nodig dus haal alle toeters en trommels uit de kast en kom naar de Sneker Sporthal‘. Mocht Sneek met 3-0 of 3-1 winnen dan is een zogenaamde golden set nodig om te bepalen wie naar de finale gaat.

Zaterdag kan de ploeg van Petra Groenland de tweede plaats in de reguliere competitie veilig stellen. Op bezoek komt Coolen-Alterno.