Kampioenschap binnen handbereik voor Menhir

LEEUWARDEN - De basketballers van ESBC Menhir hebben zaterdag een goede slag geslagen in de strijd om de koppositie in de noordelijke tweede klasse. Directe concurrent Leeuwarden werd met 62-66 geklopt en op acht punten achterstand gezet.

 

Bij Menhir bestond de selectie voor het eerst dit seizoen uit alle elf spelers. Genoeg om de tegenstander vol tegengas te geven. De thuisploeg begon fel, iets te fel zelfs. Een van de spelers ging onnodig hard door op Danny Nowee, die een stukje van een tand verloor. De tegenstander werd later na nog een onsportieve fout gediskwalificeerd.

Menhir moest diep gaan. Leeuwarden had bijna dertig minuten lang de overhand, maar Ali Carti, Mats Haven en vooral Nils Hettinga zorgden er met hun scores voor dat de Snekers uitzicht hielden op een overwinning.

Met nog tien minuten te gaan had Menhir eindelijke een kleine voorsprong. Die werd prima uitgespeeld. De Leeuwarders deden alle moeite om de bal op de Snekers te veroveren, maar die speelden het spelletje onder leiding van Jan Weerts en Mats Haven professioneel uit.

Zaterdag staat een volgende topwedstrijd op het programma. Als Menhir in Eelde weet te winnen van Exercitia staat het ook op die ploeg acht punten voor.