Neptunia’24 baas in Enschede

ENSCHEDE - De waterpoloheren van Neptunia’24 uit Sneek hebben ook de tweede wedstrijd na de winterstop winnend afgesloten. Op zaterdagavond klonk ver na 9-en het laatste fluitsignaal in Enschede bij een eindstand van 8-10.

 

De Sneker equipe en het sterke EZC zijn al jaren aan elkaar gewaagd. De wedstrijden worden immer op het scherpst van de snede gespeeld en deze editie was daarop geen uitzondering. De spelers gunden elkaar aan beide kanten geen halve meter en dit resulteerde in een vrij ruige partij. Dit kwam het spel niet bepaald ten goede, de passing was slordig en er werden veel kansen gemist. Met periodestanden van 3-3, 6-6 en 7-7 zat het Twentse publiek wel naar een heuse ‘thriller’ te kijken.

De ploeg van speler/coach Arjen van Leeningen moet het vooral van de sterke verdediging en uithoudingsvermogen hebben en zo werd EZC in de laatste periode kapot gespeeld. Het werd nog 8-8 maar toen klapten de Snekers er overheen met nog twee goals vanuit een counter. Eindstand: 8-10.

Doelpunten Neptunia’24: Rick Lunter (3x) Arjen van Leeningen en Sander van der Molen (beiden 2x), Dennis van der Veldt, Matthijs Dotinga en Rutger van Leeningen (allen 1x).