Nieuwe tandartsen bij tandartsenspoedzorg Fryslân in Antonius Ziekenhuis

Sneek - De tandartsenpost voor spoedeisende tandheelkundige hulp is uitgebreid met de tandartsen uit Bolsward, Wommels, Workum, Makkum, Koudum. Sinds 2016 is de Coöperatieve Tandartsenspoedzorg Fryslân op het nieuwe Spoedzorgplein in het Antonius Ziekenhuis gevestigd.

Voorzitter van de Coöperatieve Tandartsenspoedzorg Fryslân Frank Post: ,,Met bijna alle tandartsen uit Sneek, IJlst, Heeg, Mantgum, Balk, Sint Nicolaasga, Sloten, Lemmer Bolsward, Wommels, Workum, Makkum en Koudum kunnen we met deze Tandartsenpost bij spoedeisende hulp snel en adequaat handelen. Wij vervullen hiermee een belangrijke regiofunctie. Doordat nu ook tandartsen zich aansluiten uit de gehele regio neemt deze tandartsenpost nog verder aan belang toe. Het Antonius Ziekenhuis is goed bereikbaar, ook met openbaar vervoer. ‘s Avonds en 's nachts is het Spoedzorgplein een veilige omgeving, zowel voor patiënten als tandartsen. Bovendien zijn we in staat om, bij bijvoorbeeld meerdere verwondingen, direct te overleggen met de huisarts of arts van de spoedeisende hulp. Voor pijnstillers of antibiotica is de apotheek letterlijk naast de deur. Door de samenwerking met de Dokterswacht is de bereikbaarheid van tandheelkundige spoedhulp voor onze patiënten prima gegarandeerd."

De spoeddienstregeling bestaat uit een avonddienst van maandag t/m donderdag van 17.00 uur tot de volgende ochtend 8.00 uur. De weekenddienst is van vrijdag 12.00 uur t/m maandagochtend 8.00 uur. De tandartsen(spoed)post werkt samen met Dokterswacht Friesland en is bereikbaar via 058 845 09 39. Op vrijdag van 12.00 tot 17.00 uur is de dienstdoende tandarts bereikbaar op zijn/haar eigen praktijknummer of 06-nummer.