Tweede leven klokken, kleding en knuffelberen dankzij Repair Café

BALK - Klokken, kleding en knuffelberen krijgen een tweede kans dankzij het Repair Café in Balk. Morgen van 14.00 tot 16.00 uur is het Repair Café weer open in ‘t Haske..

Al ruim 5 jaar wordt in de winterperiode maandelijks een Repair Café georganiseerd in ’t Haske in Balk. Vrijwilligers repareren kosteloos of tegen een kleine bijdrage kleding, huishoudelijke apparatuur, speelgoed, klokken en meubels. Een duurzame manier om gekochte spullen die het niet meer doen of waar iets aan mankeert een tweede leven te gunnen.

Het Repair Café wordt goed bezocht en bijna driekwart van de meegebrachte spullen kan ook daadwerkelijk gerepareerd worden. Iedere maand staat een enthousiast team van vrijwilligers klaar om jong en oud, (groot)ouders met kinderen, te verwelkomen. ,,Een kop koffie of thee is vanaf deze editie gratis,” aldus Marike Feenstra. ,,Het Repair Café heeft in ruim vijf jaar tijd ook een belangrijke sociale functie gekregen en dat willen we op deze manier extra onderstrepen. Iemand die langs wil komen voor een praatje en een bak koffie is dus van harte welkom.”

Vast onderdeel van het Repair Café is de boekenruilbeurs. Er liggen allerlei boeken op de tafels, van historische naslagwerken en kookboeken tot literatuur en kinderboeken.

Het concept Repair Café is ontstaan in Amsterdam, waar de Stichting Repair Café (zie www.repaircafe.nl) sinds 2010 op regelmatige basis repareerbijeenkomsten organiseert. Sinds januari 2011 biedt de stichting daarnaast ondersteuning aan lokale groepen in heel Nederland die zelf hun eigen Repair Café willen beginnen. De stichting ondersteunt ook het Repair Café in Balk.

Het Repair Café in Balk is een initiatief van AanZet, Miks Welzijn en Mijn Gaasterland.