Negende carnavals(kerk)dienst in Drabbelterp

Sneek - De Sneker Carnavalsvereniging De Oeletoeters houdt zondag 11 februari in samenwerking met het Parochiebestuur Sint Martinus in Sneek voor de 9e keer  een carnavalskerkdienst.

Om alvast een beetje in de stemming te komen, spelen zondag om 11.30 uur  'De Losse Flodders' op het kerkplein van de Sint Martinuskerk. Vervolgens staan de deuren open voor iedereen  die deze, in het Noorden, unieke carnavalsviering  die om 12.11 begint mee wil maken.

Het betreft een oecumenische Carnavalsdienst onder leiding van Pastoor Drs. P. van der Weide.

Muzikale begeleiding is er van ‘T-Brass’ onder leiding van  Jan de Wreede, Blaaskapel 'de Losse Flodders', de zangers Jos Kroon en Jan Kuipers, Wiltsje fan Peazens, Zangroep TINTO en het ‘L.U.S.-koor’ onder leiding van Fokko Dam, aangevuld met een aantal leden van  het Parochiekoor ‘Intermezzo’. Verder werken mee, de organisten  Frits Haaze en Walter Smink.

Prins Wietze de eerste met zijn secondanten Evert Wiggeman en Ubbo de Boer, Jeugdprins Thom 1e met zijn Gevolg van C.V. De Oeletoeters zullen uiteraard ook van de partij zijn.

Carnavaleske kleding? Het hoeft niet, maar het zou wel leuk zijn. Een gek hoedje, of een vrolijke sjaal, alles mag. Ook kinderen zijn welkom  in een feestelijke en carnavaleske uitdossing.