Koninklijke onderscheiding Ben van der Knaap

Sneek - Oud-directeur Ben van der Knaap van Theater Sneek is gisteravond benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hij kreeg de onderscheiding uit handen van commissaris van de Koning Arno Brok. Dit gebeurde tijdens de Bonte Sneeker Avond in het theater.

Ben van der Knaap uit Feanwâlden nam vorig jaar afscheid van het theater waar hij bijna tien jaar bij betrokken is geweest. Toen hij in Sneek kwam,was er volgens de heer Brok geen theaterbeleving in de stad. Dat is onder leiding van Van der Knaap compleet veranderd. Hij begon met voorstellingen in onder meer het oude postkantoor en de Noorderkerk.

Ondertussen werkte hij aan de plannen voor het nieuwe theater. Het Cultuur Kwartier Sneek, waar het theater onderdeel van is, is in 2012 geopend door toenmalig Koningin Beatrix. In de eerste vijf jaar kwamen er 300.000 bezoekers. Van der Knaap zorgde dat er theateraanbod was voor alle lagen van de bevolking. Het theater is dankzij zijn inspanningen nu van grote betekenis voor de regio.

 

Voor zijn komst naar Sneek was hij directeur van Tryater. Daarvoor was hij betrokken bij het Ro Theater in Rotterdam. Dit jaar is hij bezig met At the Watergate. Een groot Europees jeugd muziekfestival in Sneek, in het kader van Culturele Hoofdstad Leeuwarden-Fryslân 2018.