Beetje lucht voor De Waterpoort

HOORN - De Waterpoort heeft zich zaterdag ten koste van hekkensluiter ADOS weer wat lucht verschaft in de strijd tegen degradatie in de eerste klasse A.

Dankzij de nipte 19-20 zege is er weer een gaatje geslagen van 3 punten ten opzichte van de twee ploegen onder de rode streep. Wel heeft nummer voorlaatst Refleks nog een wedstrijd te gaan.

De Waterpoort en ADOS begonnen vol strijdlust aan de wedstrijd. De Waterpoort schoot furieus uit de startblokken en kwam al snel op een 2-5 voorsprong door goals van onder andere Martijn Barendsen en Nick Huitema. De heren van ADOS lieten dit gat niet groter worden en zorgden met mooie scores voor een stand van 7-8. Bij rust was het 8-10.

ADOS bleef ook in de tweede helft in de slipstream zodat waakzaamheid geboden was bij de Snekers. Het verschil werd nooit groter dan 3 doelpunten. Dit zorgde voor een bloedstollende spannende eindfase. Met nog 5 minuten op de klok zag het er dreigend uit voor de Waterpoort toen ADOS voor het eerst op voorsprong kwam: 18-17.

Tot opluchting van de gasten zorgde Tessa Remery met een uitstartbal in de laatste minuut voor het winnende doelpunt 19-20.

Zaterdag neemt de Waterpoort het op tegen Wêz Handich/ DOW 1 dat op de ranglijst 2 punten meer heeft.