Bestuurstrio BC IJlst geeft stokje door

IJLST - Het bestuurstrio Arno Eisma, Wiebe de Boer en Leo de Jong geeft na tien jaar het stokje door bij de badmintonclub IJlst.

Volgend jaar viert Badmintonclub IJlst haar 35-jarig jubileum. ,,In de aanloop naar dit feestelijke jaar is het tijd voor een nieuw bestuur”, vertelt Arno Eisma, voormalig voorzitter van BC-IJlst. Samen met Wiebe de Boer (secretaris) en Leo de Jong (penningmeester) heeft EIsma met veel plezier zijn steentje bijgedragen aan de club. Het is inmiddels alweer 10 jaar geleden dat ze zijn begonnen en de tijd is voorbij gevlogen.

,,In de loop van deze tien jaren is er wel het één en ander veranderd. Zo speelden we 10 jaar geleden nog met drie teams in de landelijke competitie van de badmintonbond. En niet geheel onverdienstelijk: de teams vielen regelmatig in de prijzen.” Een aantal jaren later bleek het te moeilijk om nieuwe competitieteams te vormen. Het lidmaatschap bij de badmintonbond werd daarom opgezegd.

Toch bleef de competitiegeest kriebelen. ,,Badminton is een populaire sport in onze regio. Samen met badmintonverenigingen in Balk, Stavoren, Workum, Sint Nicolaasga en IJlst is begin 2014 de ZWH competitie van start gegaan.”

In maart worden de laatste wedstrijden van de competitie gespeeld. BC IJlst is sinds 2014 onverslaanbaar en heeft voor alle edities de wisselbeker kunnen bemachtigen. Dit jaar wordt het spannend. BC IJlst staat nog maar nipt aan kop met 1 punt verschil en nog 4 wedstrijden te spelen. Alles is nog mogelijk.

Hoewel er veel is veranderd, is er ook veel hetzelfde gebleven. ,,Wat hoe dan ook onveranderd is gebleven, is het spelplezier en de gezelligheid tijdens de recreatieve speelavond. Dit verklaart misschien waarom onze leden elke donderdagavond uit alle windrichtingen naar IJlst komen om de pluim te raken. We hebben leden uit Sneek, Oosthem, Oudega, Scharnegoutum, Uitwellingerga, Bolsward, Oudehaske en natuurlijk IJlst.”

Het nieuwe bestuur is ondre vorzitterschap van Ruud Riemersma enthousiast van start gegaan. Met de nieuwe website en 5000 flyers die huis aan huis bezorgd worden wil de club het komende jaar inzetten op nieuwe leden. Badminton heeft onterecht last van het ‘camping-sport’ imago. Want wist je dat badminton de snelste racketsport ter wereld is? En dat de shuttle wel 350km p/u kan halen bij een smash?

Badminton is Fast, Fit en Fun! Ben jij tussen de 8 en 88 jaar, dan nodigen we je graag uit voor 3 gratis proeflessen. Meer informatie is te vinden op www.bcijlst.nl.