D66 wil opheldering bomenkap Gerbrandygemaal

Sneek - D66-Statenlid Sietze Schukking wil opheldering van Gedeputeerde Michiel Schrier (SP) over de bomenkap bij het Gerbrandygemaal. Het Sneeker Nieuwsblad berichtte onlangs over het kappen van een grote hoeveelheid bomen waarvoor volgens ingewijden geen vergunning was afgegeven.

Het gebied rondom het Gerbrandygemaal en de Grienedyk werd afgelopen jaren opnieuw ingericht in het teken van Natura2000 en het Friese Merenproject. De Vogelwacht van Sneek en IVN waren niet gekend in de bomenkap. De FUMO heeft de bomenkap, die werd uitgevoerd door het Wetterskip, stilgelegd.

 

D66 vraagt opheldering over de reden voor de FUMO om de bomenkap stil te leggen. Als er daadwerkelijk geen vergunning is afgegeven voor het kappen van de bomen wil Statenlid Sietze Schukking tevens van de Gedeputeerde weten welke stappen de FUMO gaat ondernemen ten aanzien van handhaving. ,,De schijn moet worden weggenomen dat er sprake van is dat overheden elkaar de hand boven het hoofd houden. Indien overheden zich niet aan de regels houden kan het niet zo zijn dat de FUMO het door de vingers ziet,” aldus Sietze Schukking.