Menhir herstelt zich goed van eerste verlies

Sneek - De basketballers van ESBC Menhir hebben zich goed hersteld van hun eerste nederlaag in de competitie. In de thuiswedstrijd gisteravond tegen middenmoter BVG 3 uit Groningen schoten de Snekers uit de startblokken. Uiteindelijk werd de overwinning eenvoudig binnengehaald: 58-45.

Bij Menhir ontbraken vier spelers. In de eerdere onderlinge ontmoeting tussen beide teams waren ook maar zeven spelers op komen dagen, die toen met de grootst mogelijke moeite de overwinning wisten te halen. De tegenpartij was ook verre van compleet. Bovendien bleek een van hun zeven spelers niet speelgerechtigd, zodat ze maar over een wissel beschikten.

De thuisploeg kende een bliksemstart en liep uit naar een 35-11 ruststand. Direct na de pauze stoomden de gastheren, onder aanvoering van Mats Haven (29 punten) door naar 47-16.

Daarna geloofde de ploeg het echter wel. BVG werd niet meer hard aangepakt en kreeg de gelegenheid om veel dichterbij te komen. Voor Menhir kwam de zege evenwel geen moment in gevaar, maar wel werd de kans gemist om flink aan het doelsaldo te werken.

De lijstaanvoerder heeft vanwege het nationale All-Starweekend en de voorjaarsvakantie twee weken rust en mag daarna aantreden tegen Donar 3 uit Groningen.