SWZ in slotfase met lege handen in Delft

Delft - SWZ Sneek was vanmiddag in Delft dichtbij een goed resultaat. Maar in de slotfase ging het mis voor de in de onderste regionen van de hoofdklasse verkerende Snekers. DHC stuurde de bezoekers die kort na rust op voorsprong kwamen dankzij twee late goals met lege handen naar huis.

Opnieuw eindigde het in mineur voor de ploeg van Gerben de Jong die na de ontluisterende 0-4 thuisnederlaag tegen SDO van twee weken geleden strijdbaar voor de dag kwam in Delft.

Na een gelijkopgaande eerste helft met kansen over en weer zette Kevin Huitema SWZ tien minuten in de tweede helft op 0-1.

Het in de lage middenmoot staande DHC perste er met de moed der wanhoop een slotoffensief uit en dat leverde de 89ste minuut een strafschop op die werd verzilverd door Jeffrey van Roon. Tot overmaat van ramp werd het daarna zelfs nog 2-1 door Wesley Verhoek.

SWZ staat nu op een met De Bataven gedeelde derde plaats van onderen. Het Heerenveen van Sneker Marcel Valk staat daar 2 punten achter.  Jong Achilels is hekkensluiter.