Tiende Oerpolderloop in en om It Heidenskip

It Heidenskip - De 10e Oerpolderloop van naar keuze 7.2 of 14 kilometer is zondagmiddag in en om It Heidenskip. 

Deze loop 10 jaar geleden opgezet door Antje en Folkert van sportzaak Bij Folkert in Sneek. Zij wilden graag een loop in It Heidenskip en kregen daar volop hulp van de dorpsgemeenschap en dit alles kon vanuit Het Dorpshuis It Sweigat. Er kwamen vele honderden deelnemers aan de start. Dankzij dit succes verdiende de loop een plaatsje op de hardloopagenda www.hardlopendnederland.nl

De route van de tiende Oerpolderloop, nu onder auspiciën van SV Friesland,  is iets gewijzigd. In plaats van langs de grote weg Workum-Balk voert het looptraject nu over een nieuw stuk weg bij boeren over het erf. De afstand blijft gelijk maar is nog leuker geworden met de twee verzorgingsposten met warm drinken onderweg. Na de finish is er warme bouillon, thee, vruchtendrank, water en fruit.

In het dorpshuis is eigengemaakte snert verkrijgbaar en is er kleed en douchegelegenheid. Ook is hier vanaf 12.30 uur de inschrijving voor de 7.2 en 14 km. De start is om 14.00 uur.  

De start en finish is in het centrum van It Heidenskip, hier wordt de boog opgezet, tenminste als die weer is gerepareerd anders hangen er de spandoeken, staan er marathonklokken, verzorgingswagen en tenten voor de lopers en tydjury. De prijsuitreiking is om 15.30 uur in It Sweigat.

De routes worden aangegeven met pijlen op de weg en borden.