Kaarten ’7 fan Sânfurd’ binnen week weg

SANDFIRDEN - Binnen een week waren alle kaarten voor Under de Toer manifestatie ‘De 7 fan Sânfurd’ uitverkocht.

Stichting Sânfurd organiseert het laatste weekend van mei een theaterspektakel rondom het pittoreske kerkje van Sandfirden als onderdeel van LF2018 hoofdprogramma Under de Toer. Ondanks dat er volop concurrentie is van vele mooie evenementen in het Culturele Hoofdstad-jaar, lijkt het publiek enthousiast over dit gebeuren op Sânfurd.

Omdat Sandfirden slechts een piepklein dorpje - bestaande uit 5 huizen en 2 boerderijen - is, kan de organisatie maar een beperkt aantal kaarten per avond verkopen. Meer dan 3 avondvoorstellingen inlassen is lastig. ,,We moeten een beroep doen op meer dan 100 vrijwilligers van de plaatselijke verenigingen, die hebben beperkte beschikbaarheid”, vertelt Ygram Ykema, voorzitter van Stichting Sânfurd. Eind juni doet de varende locatieproductie ZOUT WEST de haven van Oudega alweer aan, waarbij ook veel vrijwilligers uit het dorp actief zullen zijn.

Het beperkte aantal toegangskaarten maakt het wel weer speciaal om erbij te zijn. ,,Wij hopen dat de mensen over 10 jaar nog over deze voorstelling praten, net als Orfeo Aqua tijdens Simmer2000”, aldus producer Wiepkje Hoekstra. ,,We krijgen al mailtjes van gasten die schrijven dat ze niet meer kunnen wachten”. Artistiek leider Peer van den Berg voelt dat de verwachtingen hooggespannen zijn: ,,Het wordt een beeldende en associatieve voorstelling, waarin verleden en heden in elkaar overvloeien”.

Stichting Sânfurd heeft besloten vandaag nog 20 extra tickets per avond vrij te geven. Mocht je achter je net vissen: een andere manier om nog bij dit evenement aanwezig te kunnen zijn, is om je aan te melden als vrijwilliger. Stichting Sânfurd zoekt onder andere nog opbouwers, EHBO-ers en figuranten. Meld je aan via de website www.sanfurd.nl