Loopbaanadviezen Sietske Poepjes in Bogermanlezing

Sneek - Gedeputeerde Sietske Poepjes verhaalde tijdens de derde Bogermanlezing donderdag in Sneek over de provinciale politiek en gaf haar luisterende publiek nog wat loopbaantips mee.

 

Sietske Poepjes is gedeputeerde namens de CDA voor de Provincie Fryslân en heeft onder andere cultuur en infrastructuur in haar portefeuille. Waar nu, rondom de Culturele Hoofdstad 2018 en de grote infrastructurele projecten bij Harlingen, Joure en Leeuwarden, genoeg over te vertellen valt. Het publiek van de lezing bestond met name uit de 4e, 5e en 6e klas van het vwo. De lezing vormt voor hen een onderdeel van het vak Loopbaanoriëntatie en –begeleiding.

Het is voor deze leerlingen erg interessant om te weten hoe mensen na school hun weg vinden in een carrière. Sietske Poepjes vertelde onder andere over haar route, haar verwachtingen van de politiek en het provinciaal bestuur en wat daarvan is uitgekomen.

Ook gaf ze de leerlingen, naast haar favoriete taartrecept, bruikbare tips en aandachtspunten als het gaat om hun verder loopbaan. Zo benadrukte ze bijvoorbeeld dat je er goed over moet nadenken wat je van jezelf laat zien op sociale media.