SWZ pakt broodnodige punten

Sneek - Door met 3-0 van hekkensluiter Jong Achilles' 29 te winnen heeft SWZ Boso Sneek zichzelf vanmiddag weer een klein beetje lucht verschaft in de degradatiestrijd in de hoofdklasse A.

De drie broodnodige punten die SWZ wist te veroveren in één van de drie duels die vandaag konden worden gespeeld, waren meer dan welkom aan de Molenkrite in Sneek. SWZ is nu 13e. De stand is door de vele afgelastingen evenwel vertekend, want bijvoorbeeld het op de nacompetitieplaats staande De Bataven heeft ten opzichte van SWZ nog liefst 3 duels in te halen. Het onderlinge verschil bedraagt 3 punten.

In ieder geval deed SWZ vanmiddag op het eigen kunstgras wat het moest doen tegen op bezoek komende nummer laatst. Het enige doelpnt in de op en neer gaande eerste helft kwam op naam van Wytze Veenstra. Hij zette de thuisploeg in de 24ste minuut op 1-0.

Meteen na de thee liet Veenstra een grote kans liggen om de score te verdubbelen. De bevrijdende 2-0 kwam er in de 56ste minnuut alsnog dankzij Jorn Wester. Vier minuten later had Veenstra het vizier wel weer op scherp om het degradatieduel definitief te beslissen.