Gevoelstemperatuur gaat flink omlaag

Sneek - Vanaf vandaag is op deze website het dagelijkse het weerbericht van weerman Dirk van der Meer uit Sneek te lezen. Afgelopen nacht heeft het licht tot matig gevroren, -5.5 graad was de minimumtemperatuur in Sneek. Komende dagen wordt het alleen nog maar kouder en neemt vanaf woensdag de wind ook nog eens flink toe. Vooral woensdag en donderdag verlopen bitterkoud met de stevige oostelijke wind, deze wordt dan krachtig, af en toe hard. 

Op woensdag blijft de temperatuur een drietal graden onder nul en met die wind erbij, dan weet je het wel. Op de Waddeneilanden is het op dit moment een komen en gaan van sneeuwbuien.

De wind waait vandaag meer uit het noordoosten, meest matig. De zon heeft vanmiddag meer last van de bewolking. Het blijft zo goed als droog met af en toe misschien wat verdwaalde sneeuwvlokken. De temperatuur komt in de middaguren rond nul uit, de rest van de dag blijft het vriezen.

Vannacht lichte tot matige vorst, -4 tot -7 en kans op een licht sneeuwbuitje. Morgen opnieuw een dag met een schrale oost/noordoostenwind, matig en af en toe vrij krachtig. Er is meer bewolking waaruit af en toe een sneeuwbuitje kan vallen. De temperatuur in de middaguren rond nul.

In de nacht naar woensdag vriest het matig, -8 graden. Woensdag droog, opklaringen, maar erg koud. De wind waait uit het oosten en is matig tot krachtig, op het Sneekermeer af en toe hard. Het blijft deze dag licht vriezen en met die stevige wind is de gevoelsfactor een flink stuk lager. In de nacht naar donderdag 6 tot 10 graden vorst, donderdag zelf zonnig maar bitterkoud met de wind uit het oosten.

Vrijdag probeert vanuit het zuiden zachtere lucht de kou te verdrijven, dat gaat echter niet zonder slag of stoot. Het geeft in een zuiden en midden van het land al sneeuw, wij houden het denk tot de avond droog met overdag lichte vorst. Opnieuw dus een koude dag en in de nacht naar zaterdag nog 3 a 4 graden vorst en is de sneeuwkans groot. Zaterdag sneeuw of ijzel en een temperatuur die langzaam gaat oplopen naar 1 graad in de plus later op de dag.