Kans op sneeuwbuitje

Sneek - De dag is gestart met matige vorst en flinke opklaringen. Er ontstaat vandaag bewolking waaruit vanmiddag en vanavond een licht sneeuwbuitje kan vallen.

Mocht u naar het noorden van Friesland rijden, dan is de kans op sneeuw daar groter en ligt er ten noorden van Leeuwarden een laagje sneeuw, Waddeneiland Ameland had zelfs een sneeuwhoogte van 8 centimeter bij dit schrijven. De temperatuur komt vandaag in onze stad rond nul uit, buiten de stad blijft het een graadje vriezen. De noordoostenwind is vandaag iets minder sterk dan de laatste dagen het geval was en is zwak tot matig.

Komende nacht naast opklaringen ook wolkenvelden en kan daaruit wat lichte sneeuw vallen. Het vriest weer matig.

Morgen neemt de oostenwind toe, matig tot (vrij) krachtig. Het wordt een bitter koude dag, de temperatuur komt niet veel hoger uit als -3 graden als maximum, voor het gevoel echter nog eens een stuk kouder. Eerst zijn er nog wolkenvelden waaruit in de ochtenduren nog wat hele lichte sneeuw kan vallen, in de middag flinke opklaringen.

De nacht naar donderdag vriest het matig, mogelijk streng, -6 tot -9 graden. De wind blijft stevig doorblazen.

Donderdag wederom een bitterkoude dag met een krachtig oostelijke wind, op en nabij het Sneekermeer af en toe hard. Het blijft licht vriezen, echter de gevoelstemperatuur is vele malen lager. Het is die dag meest bewolkt. In de nacht naar vrijdag weer matige vorst.

Vrijdag kan ook bij het rijtje bitterkoude dagen, het blijft die dag een graadje vriezen bij een stevige oostelijke wind. Verder is het wisselend bewolkt. Ook in de nacht naar zaterdag matige vorst, zaterdag dringt vanuit het zuiden zachtere lucht naar het noorden en geeft later op de dag sneeuw. We blijven zaterdag nog in de vrieslucht, pas zondag zien we de temperatuur overdag enkele graden boven nul uitkomen.

Dirk van der Meer.