Koud dagje

Sneek - Na een nacht met matige vorst,  -7.3 graden in de stad, verloopt deze woensdag zonnig, maar wel erg koud. Er staat een matige tot (vrij) krachtige wind uit het oosten en dat maakt het voor het gevoel een flink stuk kouder. KNMI heeft hiervoor vandaag code geel staan. Het blijft vandaag ook licht vriezen, -3 graden als maximum temperatuur in Sneek.

De Komende nacht is het vrij helder en vriest het matig, -9 graden. De wind blijft flink doorblazen uit het oosten. Morgen neemt de oostenwind zelfs nog wat meer toe, krachtig tot af en toe hard. Daar de temperatuur ook morgen onder nul blijft, -2 graden als maximum, opnieuw een bitterkoude dag. Er zijn wolkenvelden, ook is de zon geregeld te zien.

De nacht naar vrijdag vriest het matig, -6 tot -8 graden. Vrijdag is er weer meer zon en ligt de temperatuur iets onder nul. Desondanks blijft de wind stevig doorblazen uit het oosten. In de nacht naar zaterdag opnieuw matige vorst.

In het weekend zien we een dooiaanval vanuit het zuiden. Koning Winter laat zich niet 1, 2, 3 verslaan. We zien het front met sneeuw en regen verpieteren als dit over Nederland trekt. Zaterdag houden wij het hier nog gewoon winters, droog met een temperatuur die rond het vriespunt ligt en in de nacht naar zondag mogen we nog lichte vorst noteren. Zondag bij een zuidoostelijk wind lichte dooi en is er kans op wat sneeuw, regen of ijzel.

Dirk van der Meer