Lichtdragers zoeken stemmen voor koor

Sneek - Vanuit de verstilling naar de opstanding, vanuit het donker naar het licht, door de nacht het daglicht verwelkomen. Dat is de beleving van de lichtdragers die Pasen 2018 voorbereiden voor de inwoners van Sneek.

Deze lichtdragers zijn de geloofsgemeenschappen van Sneek. Iedere gemeenschap is gevraagd om aan dit Paasfeest een bijdrage te leveren. De één levert mensen, de ander een ruimte die gebruikt mag worden voor een overleg of als repetitieruimte voor het Groots Paaskoor. Voor iedereen is er een plekje nu of straks .

,,We gaan door de verstilling, in de nacht van Stille zaterdag, naar de opstanding, bij het opkomen van het Licht in de vroege ochtend, van eerste Paasdag", aldus woordvoerster Jacobien Rozema Brouwer.

Gedurende de Nacht wordt in de Martinikerk van Sneek een nachtwake gehouden, waarin de inwoners van Sneek worden uitnodigen om hun zorgen en moeiten neer te leggen bij het tastbaar kruis. Men kan tijdens de Nacht meedoen aan verschillende activiteiten die er plaatsvinden. De Nachtwake start op zaterdagavond 31 maart om 21.00 uur en duurt tot de volgende ochtend 7.00 uur.

Het licht wordt op zaterdagavond vanuit de RK parochie opgehaald door verschillende geloofsgemeenschappen die het licht meenemen naar huis om te overnachten. Rond 7.15 als het licht opkomt zal de Paaskaars worden aangestoken met het licht uit de vier windstreken en de Paasviering begint.

Rozema Brouwer: ,,Tijdens deze Paasviering willen wij een Groots geluid laten horen van een koor dat bestaat uit  enthousiaste zangers en zangeressen waar iedereen aan mee kan doen. Zie voor informatie en inschrijving op onze website www.nachtlichtsneek.nl".

Na de viering wordt het Licht verspreid. Iedereen mag zijn/haar kaarsje aansteken en het licht meenemen naar huis, vrienden, familie, buren etc. We zullen het Licht verspreiden onder verschillende instellingen in onze stad.