Snerpend koude ooster

Sneek - Na de koude dagen van gister is het vandaag opnieuw geen pretje buiten nu het nog harder waait. De oostenwind is krachtig tot hard. De temperatuur komt niet hoger uit dan -3 graden en met de wind erbij is de gevoelstemperatuur vele malen lager. Kortom een bitterkoude dag met bewolking en ook wat zon.

Gisteren was het extreem koud, de temperatuur kwam niet hoger uit dan -4.1 graden in de binnenstad. Voor de schaatsliefhebbers was het flink inpakken qua kleding of wat meer beschutting zoeken zoals de bosvijver bij St. Nicolaasga (foto). Afgelopen nacht heeft het weer flink gevroren, een 8 graden vorst in de stad, goed voor de ijs aangroei.

Komende nacht blijft de oostenwind doorblazen en het vriest opnieuw matig -7 graden.

Morgen meer zon, maar de stevige oostenwind is nog steeds aanwezig. Het blijft licht vriezen, voor het gevoel is het opnieuw vele malen kouder dan wat de temperatuur aangeeft.

In de nacht naar zaterdag vriest het matig, -6 graden bij een wat afnemende wind.

Zaterdag blijft het gewoon winteren in onze regio. De dooiaanval die onderweg is, kan voorlopig niet tegen Koning Winter op, zodat er zaterdag nog geschaatst kan worden. De oost tot zuidoostelijke wind is wat minder sterk, matig, af en toe vrij krachtig uit het oosten. De temperatuur rond nul, in de nacht naar zondag weer lichte vorst.

Zondag staat de volgende dooiaanval op het programma en zo te zien lukt het deze keer wel. Het blijft tot de avond droog, wel loopt de temperatuur op naar 2 a 3 graden in de plus, dit bij een zuidoostelijke wind.

Dirk van der Meer