Zonnig maar koud

Sneek - De winter krijgt komende dagen te maken met dooiaanvallen vanuit het zuiden. De eerste aanval zal worden afgeslagen. Het blijft vandaag en morgen in Sneek en omgeving vriezen. Zondag wint zachtere lucht meer terrein en zien we de temperatuur boven het vriespunt uitkomen.

Vandaag volop winterweer, het zonnetje is erbij, af en toe wat afgeschermd door hoge sluierbewolking. De wind blaast weer krachtig uit het oosten, op het Sneekermeer af en toe hard, dit bij een temperatuur die in de stad een graadje onder nul blijft, echter voor het gevoel lager dan -10.

Vanuit het zuiden komt een gebied met sneeuw dichterbij, dit verpietert boven het midden van het land. Het blijft bij ons de komende nacht vrij helder. Het vriest dan ook weer matig, -7. De oostelijke wind neemt wat gas terug.

Morgen opklaringen en droog. De oostelijke wind is iets minder sterk, maar nog steeds vrij krachtig. Vriest het in de morgenuren nog matig, in de middag zien we de temperatuur rond nul uitkomen.

In de nacht naar zondag vriest het licht en neemt vanuit het zuiden de bewolking toe bij een nog wat verder afnemende oost tot zuidoostelijke wind. Later in de nacht kan er wat lichte sneeuw vallen.

Zondag start bewolkt met kans op wat neerslag, in de middag zijn er weer opklaringen. De wind matig uit het zuidoosten, temperatuur 3 a 4 graden. In de avond vanuit het zuiden neerslag, dit kan eerst nog ijzel geven. Maandag is het dik boven nul, de temperatuur komt dan uit rond de 6 graden.

Dirk van der Meer