Dichtersfestival zondag in Balk

Balk - Podium Gorter houdt zondag 4 maart een dichtersfestival in Balk. In de doopsgezinde kerk aan de Raadhuisstraat brengen verschillende dichters hun werk ten gehore.

Presentatrice Amieke de Rapper uit Sneek brengt vanaf 16.00 uur het gesproken woord met verve en zorgt vor de presentatie. In Balk is onder andere presenet Margreet Schouwenaar, de stadsdichteres van Alkmaar. Marten Visser uit Sneek is een dichter met als kenmerkt rust en humor. Anske Smit valt op door een stijlvolle presentatie van dichtwerk in it  Hylpers.

Ytsje Hettinga is een Friese dichteres, ook schrijft ze verhalen. Dien L. de Boer is een ervaren dichteres en was redacteur van vrouwenkrant ‘Surplus’. Thys Wadman is schrijver en een bekende naam in de Friese literaire wereld. Jelle de Boer uit Koudum presenteert verzen op muziek. Wiebe Dooper schrijft verzen met diversiteit. De invloed van het Friese landschap is daarin nadrukkelijk aanwezig.

Natuurlijk is er ook gedacht aan muziek. Niemand minder dan Jankobus Seunnenga zorgt voor de bijpassende muziek. Hij presenteert zichzelf als ‘poëet en droogkloot’.

Sinds dat Jankobus Seunnenga in 2009 solo is gegaan, heeft hij een aantal prachtige cd’s gemaakt waarvan de nieuwste ‘Voor het land’ geïnspireerd is op teksten van de schrijver Simon Vestdijk. Deze Friese oerpunker, die in 2012 het ‘Dreents Liedtiesfestival’ won, verwierf bekendheid met de band Kobus gaat naar Appelscha, door muziekkrant OOR betiteld als de beste punkband die Nederland ooit heeft gehad, en het A.D.H.D.-country- & folkduo Pigmeat. Kaarten zijn verkrijgbaar bij de Fa. Haantjes aan de Van Swinderenstraat te Balk of via de website: www.podiumgorter.nl.