Sneker loges samen in actie voor Novinka

Sneek - De drie Sneker loges hebben weer besloten om hun krachten te bundelen. Met name op het gebied van maatschappelijke activiteiten. Als eerste gaat men zich in 2018 gezamenlijk inzetten voor Novinka, dat staat voor staat voor noordelijke vereniging invalide kampen. Inmiddels heeft een eerste fundraisingdiner plaatsgevonden bij het ROC De Friese Poort. Men zoekt voor de activiteiten ook nieuwe enthousiaste loge-leden.

De Orde is een hiërarchische organisatie. De loges in Nederland en België zijn onderdeel van de Grootloge van Nederland en België. Deze Grootloge is op haar beurt onderdeel van ‘The Grand Lodge of Europe’. Eén van de kernbegrippen van de Odd Fellows is het werken aan een betere samenleving. Haar maatschappelijke betrokkenheid krijgt vorm in activiteiten gericht op ondersteuning en ontplooiing. 

Odd Fellows zijn mannen en vrouwen die zich interesseren voor de wereld om zich heen. Zij voelen zich in hun denken en handelen medeverantwoordelijk voor wat zich afspeelt in de maatschappij.  In Sneek zijn er drie loges; Middelsee loge, Waterpoort loge en de Anjer Rebecca loge. Hun gezamenlijk project is Novinka, dat staat voor noordelijke vereniging invalide kampen. Voor alle activiteiten zoekt de loges nieuwe leden.

Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met 88middelsee@oddfellow.nl of 0623096210.

 

 

Fotobijschrift:  Dineren voor Novinka | Foto Loge