Morgen inzettende dooi

Sneek - De dooi is onderweg, maar vandaag is het nog een volle winterdag. Morgen vriest het nog in de morgen, waarna in de middag het kwik ruimschoots boven nul uit komt.

Vandaag volop winterweer, het zonnetje is erbij en de wind blaast nog stevig uit het oosten, op het Sneekermeer af en toe krachtig. De temperatuur komt in de stad vanmiddag een graadje boven nul uit. Komende nacht opklaringen en vriest het licht, -4 graden.

Morgen vriest het nog in de ochtenduren. Na koffietijd komt de temperatuur boven nul uit en zien we een maximum van 5 graden in de middag. Het dauwpunt blijft tot 12 - 13 uur onder nul, zodat er in ieder geval in de morgenuren nog geschaatst kan worden. In de middag stijgt ook het dauwpunt met als gevolg water op het ijs. De wind zuidoostelijk, zwak tot matig en is er in de ochtend bewolking, in de middag is het zonnetje er meest bij. In de avond volgt regen met kans op gladheid.

Maandag opklaringen, 7 graden bij een zuidelijke wind die meest matig is. In de nacht naar dinsdag ligt de temperatuur dicht bij nul, oppassen dan weer voor gladheid.

Dirk van der Meer.