Menhir opnieuw eenvoudig langs Donar 3

Sneek - ESBC Menhir had vrijdagavond in de Sneker Sporthal opnieuw geen kind aan Donar 3. Net als eerder in Groningen boekten de Sneker basketballers een gemakkelijke zege: 75-44.

Bij Menhir ontbraken Jehannes Dijkstra en Jeroen Zantingh wegens griep. Bovendien was coach Arnold van der Meulen niet bij het begin van de wedstrijd. Hij coachte namelijk eerder op de avond het U18 team van de vereniging en was nog onderweg vanuit Ureterp. De drie werden niet gemist. Menhir schoot uit de startblokken en liep binnen tien minuten uit naar 25-7. 

In het tweede kwart werd het goede spel voortgezet. Donar kwam erg moeilijk tot scoren, terwijl dit bij de Snekers van een leien dakje ging. Van der Meulen zorgde voor een hoogtepuntje door in de slotseconde van de eerste helft vanaf de middellijn te scoren. De rust brak aan bij 40-17.

Na de rust haperde de aanval bij de thuisploeg. Het leek erop alsof de Snekers het wel geloofden en er niet meer vol voor gingen. Alleen Mats Haven bleef continu scoren. Hij zou topscorer worden met 25 punten. Na het derde kwart leidde Menhir met 52-25.

Ondanks het wat rommelige spel van Menhir kwam Donar geen stap dichterbij. Menhir speelde de wedstrijd op een laag tempo uit en haalde zo de veertiende overwinning in vijftien wedstrijden.

Zaterdag gaan de basketballers weer voor een goed resultaat tegen Moestasj 2 in Groningen.