Temperatuur flink omhoog

Sneek - De winter heeft gisteren afscheid genomen, dit zonder problemen voor het verkeer wat sneeuw of ijzel betrof. Het ijs wat nu nog in de sloten ligt zal komende dagen snel verdwijnen. Maart is voorlopig ook niet van plan om ons guur weer te bezorgen, integendeel.

Als ik de laatste weerkaarten voor komend weekend bekijk, dan komen we dik boven de 10 graden uit en zou het zondag zo maar 15 graden kunnen worden. Komende nachten en ochtenden moeten we nog oppassen voor plaatselijke gladheid, de temperatuur ligt dan dichtbij nul en met de koude grond heb je snel op en bevriezen van natte weggedeelten.

Vandaag start nog met bewolking, de zon er meer en meer bij. Het wordt 8 graden bij een matige zuidelijke wind.

Komende nacht enkele opklaringen en daalt de temperatuur tot dicht bij nul, aan de grond vorst, dit bij een naar zuidoost draaiende wind.

Morgenochtend oppassen voor plaatselijke gladheid, verder is het wisselend bewolkt en later in de middag vanuit het zuiden af en toe regen. De wind waait uit het zuidoosten, zwak, af en toe matig. De temperatuur 9 graden als maximum.

Woensdag wisselend bewolkt, af en toe regen. Bij een zwakke, af en toe matige zuidelijke wind wordt het een graadje of 9.

Dirk van der Meer 

Foto: