Abe Meininger maakt seizoen af als trainer VC Sneek

Sneek - Abe Meininger is het restant van de play-offs en de eventuele finalewedstrijden trainer-coach van VC Sneek. Meininger, opgegroeid in Sneek, volgt Ruut de Wit op. De Wit werd in februari na het vertrek van Petra Groenland, als waarnemend hoofdcoach, ingevlogen voor de eerste drie play-off wedstrijden.

Op verzoek van De Wit is VC Sneek verder blijven zoeken naar een nieuwe hoofdcoach. Het bestuur is blij dat het op korte termijn zo’n goede trainer heeft gevonden die het eerste damesteam verder door de play-offs wil loodsen. Samen met Meininger en de technische commissie zal het bestuur, binnen de visie voor 2018-2019, kijken naar structurele invulling van het trainerschap en de staf van het eerste damesteam.

Meininger wordt in de volleybalwereld alom gewaardeerd als opleider van volleybaltrainers (VT4) op Papendal en als specialist in het trainen en coachen van onder andere eredivisieteams.

Zo was hij in de jaren tachtig met Joop Alberda trainer van Animo Sneek in de eredivisie. Hij was 14 jaar trainer-coach van Jong Oranje en leidde vele latere internationals op. Momenteel is Meininger trainer van RTC Groningen meisjes onder 17. Hiermee won hij afgelopen jaar twee internationale toernooien.