Nitro Darts Sneek verliest topduel in Mariahout

Sneek - Nitro Darts uit Sneek moest in de twaalfde speelronde van hoofdklasse Superleague of Darts buigen voor koploper Mariahout.

De wedstrijd had met een bijna volledig Belgisch Mariahout iets weg van een interland België tegen Nederland. Er was met een onderling verschil van drie punten veel om voor te spelen. De scoreverloop swingde heen en weer. De Snekers namen brutaal een  0-2  voorsprong, maar zagen na een 2-3 tussenstand de wedstrijd uit handen glippen. Het initiatief kwam in handen van Mariahout dat dit solide uitspeelde. De drie punten bleven met een 6-4 einduitslag in Mariahout.

Na een 6-9 overwinning in de Round Robin was Rick Hofstra met 3-4 te sterk voor Andy Baetens die nog altijd het single klassement in de hoofdklasse aanvoert. Deze geweldige opsteker kon helaas geen glans bij gezet worden aangezien Zwart een matchdart tegen Sven Verdonck onbenut liet voor een 4-2 overwinning en de wedstrijd door middel van een beslissende leg verloren zag. Frans van der Weit verloor afgetekend met 4-0 van Geert de Vos. De Snekers namen toch weer een voorsprong door dat Jan Dekker met 1-4 won van Davy van de Zande. 

In de koppelronde ging het mis met maar één winstpartij die door Dekker en invaller Wieger Boonstra binnen gehaald werd. Boonstra kwam namens Zwart aan de oche, die eerder met Dekker een 3-1 nederlaag niet kon voorkomen. Hofstra en Van der Weit hadden  in het eerste en laatste koppel een beslissende leg nodig om de winst te kunnen grijpen. Helaas was het onfortuin aan Sneker zijde. De meervoudig landskampioen uit Mariahout bleek toch dodelijker op de beslissende momenten. 

Dekker kon een gelijkspel bewerkstelligen, maar trof een ontketende Baetens. Een 4-1 was het gevolg en maakte aan alle illusies een einde. Mariahout staat nu zes punten los op de Snekers. De Snekers die nummer drie Weert dichter bij zag komen nadat ze met 8-2 te sterk waren voor Wapenveld. Hekkensluiter Wevershoof zal 24 maart de volgende tegenstanders zijn van Nitro Darts Sneek wanneer de competitie weer hervat wordt.