Ferry Doedens jurylid bij Friese voorronde Kunstbende in Sneek

Sneek - Ferry Doedens is zondag 11 maart een van de juryleden tijdens de Friese voorronde van de landelijke talentenwedstrijd Kunstbende in Sneek. Bij Poppodium Bolwerk, Kunstencentrum Atrium en Theater Sneek gaan enkele honderden jongeren tussen de 13 en 18 jaar met elkaar de strijd aan in de categorieën Dans, Expo, Fashion, Film, Muziek, Taal en Theater.

Bij elke categorie wijst een jury de winnaars aan. Acteur/zanger Doedens, onder andere bekend van Expeditie Robinson en The Bodyguard, jureert bij Theater. Andere juryleden zijn onder meer Esther de Jong (Muziek), Annemarie Lindeboom (Taal), Chris van Tol (Dans) en Henk Wijma (Fashion).

De winnaars bij Dans, Muziek, Taal en Theater slepen een optreden op het Groningse festival Noorderzon in de wacht. De eerste plaats bij Muziek krijgt tevens een plaats in de halve finale van de Kleine Prijs van Friesland. De deelnemers met de hoogste scores bij Expo en Fashion gaan in mei exposeren bij Galerie BAS10 in Sneek, tijdens het muziekfestival At the Watergate. In de categorie Film valt een vertoning op het Noordelijk Film Festival te winnen.

Alle eerste prijswinnaars gaan door naar de landelijke Kunstbende-finale op zaterdag 30 juni in de Westergasfabriek in Amsterdam. Daar komen ze uit tegen de winnaars van de andere regio’s.

De strijd in de categorie DJ vond zaterdag 3 maart plaats bij Neushoorn in Leeuwarden. DJ Michael Fortera werd uitgeroepen tot winnaar en zal Friesland gaan vertegenwoordigen bij de landelijke finale. Tevens mag hij op zaterdag 9 juni optreden bij het Promised Land-festival in Leeuwarden, een prijs die mede mogelijk is gemaakt door Friesland Pop.

De presentatie van de 29e editie van de Friese voorronde van Kunstbende zondag van 12.00 tot 19.00 uur is in handen van Maeike de Jong en Sander Kalsbeek. Sinds 2015 wordt het evenement georganiseerd door Akte2, het projectbureau van Cultuur Kwartier Sneek, en Keunstwurk.