Herdenkingsboom en ander nieuw groen in IJlst

IJlst - IJlst krijgt nieuw groen. In het kader van IJlst 750 jaar, NL Doet en boomfeestdag worden morgen stokrozen en woensdag bomen geplant.

IJlst bestaat dit jaar 750 jaar en doet in juni mee aan de landelijke groenwedstrijd Entente Florale. Zaterdag 10 maart en woensdag 14 maart zijn er daarom twee groenevenementen in IJlst waarbij wethouder Mark de Man aanwezig zal zijn. 

Buurtvereniging Ald Drylts organiseert een groenochtend in het kader van NL Doet. Groenmedewerkers van de gemeente stellen hun zaterdagochtend beschikbaar om bewoners gratis tuinadvies te geven en stokrozen voor de gevels te planten. Het motto: stoeptegel eruit, stokroos erin. Ook wethouder De Man draagt zijn ‘steentje’ bij. Daarnaast komen er vanuit IJlst zelf veel vrijwilligers in actie.

Tijdens Nationale Boomfeestdag woensdag planten kinderen van de basisscholen de Kogge en de Twine op verschillende locaties in IJlst bomen en struiken. Om 9.30 uur opent wethouder De Man de Boomfeestdag. Dan wordt ook de herdenkingsboom ter ere van het 750-jarig bestaan van IJlst geplant.