Filmmiddag ouderenbonden draait Chocolat

Sneek - Op de filmmiddag van de ouderenbonden ABO-SWF, KBO en PCOB draait dinsdag 20 maart de film ‘Chocolat’ in CineSneek.

Een mooi Frans dorpje. De tijd stond er stil. Ingedut. Dan komt er een jonge vrouw, Vianne, met haar dochtertje Anouk. Zij opent een chocolaterie met de veelzeggende naam “La Céleste Praline”, de hemelse bonbon.

Vianne weet aan iedereen in het dorp precies de favoriete chocola aan te raden. Haar magische chocola schudt de mensen en op den duur de hele dorpssamenleving wakker: mensen worden vrijer en bloeien open. Dit tot groot ongenoegen van de oerconservatieve burgemeester en de caféhouder.

Maar voor één man, de rondtrekkende zigeuner Roux, kan Vianne niet de goede chocola uitkiezen. Ook bij Vianne wordt iets losgemaakt…..

Een film uit de genres drama en romantiek, maar met een diepere laag: mensen kunnen veranderen en opstaan uit vastgeroeste ideeën en situaties, een soort Paasverhaal. De film, naar het boek “Chocolat” van Joanne Harris, kreeg veel nominaties en prijzen.

De film begint om 14.30 uur en is rond 16.45 uur afgelopen. De entree is 6,50 euro, inclusief pauzedrankje.