Neptunia’24 kansloos bij titelkandidaat

LEEUWARDEN - De waterpoloheren van Neptunia’24 zijn zaterdag overklast door titelkandidaat Orca. In Leeuwarden zat het er eigenlijk geen enkel moment in voor de ploeg van speler/coach Arjen van Leeningen die 11-5 moest buigen. De aan de leiding gaande dames uit Sneek wisten met dezelfde cijfers te winnen.

De waterpoloheren van Neptunia’24 zijn zaterdag overklast door titelkandidaat Orca. In Leeuwarden zat het er eigenlijk geen enkel moment in voor de ploeg van speler/coach Arjen van Leeningen die 11-5 moest buigen. De dames van Neptunia deden het beter. Zij zegevierden in Leeuwarden met dezelfde cijfers.

De mannen van Orca begon furieus en kon na een paar minuten al achterover leunen bij een 4-0 voorsprong. Neptunia was inspiratieloos en maakte achterin fouten. Aanvallend lagen spelers elkaar in de weg, zat er geen tempo in en was het moeilijk om onder de druk van Orca uit te komen. Doelpunten Neptunia’24: Dennis van der Veldt (3x), Arjen van Leeningen (2x).

De dames spelen zaterdag om 21.15 uur opnieuw tegen Orca en kune in dat duel het kampieonschap veilig stellen. Voorafgaand aan het kampioensduel spelen de mannen vanaf 20.15 uur tegen VKC uit Tubbergen.

Doelpunten: Bernice Dijkhuis (3x) Celeste Brouwer en Simone van der Zwan (beide 2x), Joni de Graaf, Gabrielle Weiler, Jacqueline Klijnstra en Karin van der Goot (allen 1x)