Docherty in Noorderkerkzaal

SNEEK - Daniel Docherty staat zondag 25 maart vanaf 15.00 uur in de Noorderkerkzaal in Sneek. Judy Blank speelt in het voorprogramma.

De uit het Schotse Bellshill afkomstige Daniel Docherty betovert ieder publiek met oprechte songteksten, geweldig gitaarspel en innemende Schotse tongval. Docherty begon ooit als straatmuzikant, schrijft zijn eigen liedjes en is inmiddels een graag geziene gast op festivals en in clubzalen.

Na de release van debuut-EP This Holy Fire in 2014 ging het hard met Daniel Docherty. Zo trad hij op tijdens Eurosonic Noorderslag in 2016, stond hij in het voorjaar van 2017 in het voorprogramma van HAEVN en Racoon en bracht hij op 25 oktober zijn nieuwe single ‘Hold Me’ uit. Docherty’s tweede EP verschijnt in het voorjaar van 2018. Een goede aanleiding voor een hierop aansluitende Nederlandse tour. Tijdens de tour geeft Daniel Docherty shows in tien clubs door het hele land.

Het voorprogramma Judy Blank is terug op de podia. Met een koffer vol nieuwe liedjes over klein geluk, Louisiana en je draai proberen te vinden in de wereld. ‘When The Storm Hits’, Blanks in 2014 uitgekomen debuutalbum, kreeg een viersterrenrecensie in OOR.

De kleurrijk ingevulde pianonummers, waarin sterke melodieën en een krachtig, authentiek stemgeluid de toon zetten, bleken ook live goed te werken. Inmiddels is ze met haar muziek, die bij iedereen met een beetje gevoel keihard binnenkomt, een iets andere weg ingeslagen.

Veel van de liedjes zijn geïnspireerd door haar recente reizen naar Amerika. Daar speelde ze in intieme setting op open mic nights in verschillende bars en cafés in Louisiana, waar ze al gauw talk of the day werd.