Menhir heeft titel binnen handbereik

Sneek - Menhir is nog een zege verwijderd van het kampioenschap. de Sneker basketballers hadden gisteravond in Groningen geen enkel probleem met het ervaren Scylla: 43-67.

De basketballers van ESBC Menhir toonden zaterdagavond in Groningen aan in goede vorm te zijn. Tegenstander Scylla werd in het begin overrompeld. 

Bij Menhir ontbrak Jan Weerts. Nils Hettinga, die al in de sporthal aanwezig was omdat hij een wedstrijd met het U20-team gespeeld had, meldde zich tijdens de warming up ziek af. Het leverde geen zorgen op bij de overige spelers. Menhir schoot uit de startblokken. Men name Niels Haven was in de beginfase op dreef. Hij scoorde een aantal malen uit fast breaks, opgezet door zijn broer Mats.

Bij thuisploeg Scylla lukte weinig. Dat kwam mede door de verdedigende druk die Menhir aan de tegenstander oplegde. Menhir stond bij rust al 16 punten voor: 19-35. In de pauze werd de ploeg echter opgeschrikt door het uitvallen van Henzson Carti. Hij kwam bij een actie in de warming up voor de tweede helft ongelukkig terecht en liep een knieblessure op. Hoe ernstig die is is nog niet bekend, maar Carti gaf zelf aan dat hij hierdoor stopt met basketbal.

Menhir hield het goede niveau van de eerste helft vast. Fraaie acties waren er van Ali Carti die zijn tegenstander het bos instuurde en Mats Haven die zelfs liggend op de grond nog een medespeler wist te vinden.

Door de zege is Menhir nog één overwinning verwijderd van het kampioenschap. De ploeg kan de titel aanstaande zaterdag binnenhalen in de derby tegen Oaters. De wedstrijd wordt gespeeld in sporthal Sportfun in Joure en begint om 19.30 uur.