Neptunia'24 in Twello langs Proteus

Twello - De waterpoloheren van Neptunia’24 versloegen zaterdag in Twello Proteus. In het altijd warme ‘De Schaeck’ was de ploeg van speler/coach Arjen van Leeningen met 6-10 te sterk.

Neptunia begon zeer slecht aan de wedstrijd. Achterin lagen de heren te slapen, in de aanval werd alles door persoonlijke fouten om zeep geholpen en zo nam Proteus met 3-0 al vroeg de leiding. De Snekers leken wakker geschud en draaiden de wedstrijd vanaf het begin van de tweede periode om.

Neptunia had de zaak verdedigend eindelijk op orde en daar kon de thuisploeg niet mee om gaan. Aan de andere kant grossierde het in het missen van kansen en slechte passing. Slechts 10 procent van de pogingen resulteerde in een doelpunt waardoor de uitslag op 6-10 werd bepaald.

Woensdag wordt de eerder gestaakte wedstrijd tegen De Reest uitgespeeld. Met een stand van 3-4 in het voordeel van de Meppelers, die omdat ze er mee ophielden een boete kregen en op de ranglijst 3 punten in minderheid, wordt er nog ruim twee-en-een-halve periode gespeeld. De aanvang in zwembad ‘it Rak’ is om 21.00.

Doelpunten Neptunia’24: Sander van der Molen (5x), Arjen van Leeningen (2x), Rudi van der Veldt, Edwin de Boer en Rick Lunter (allen 1x).