Het weer van Dirk: Vanmiddag regen

Sneek - Over het kijkje naar het weer van Paasweekend zijn de weermodellen het niet met elkaar eens. Nemen we het Amerikaans weermodel, die geeft koude met nachtvorst aan met op zaterdag zelfs kans op  wat natte sneeuw. Het Europese en Duitse weermodel gooit het op een andere boeg, dubbele cijfers met de temperatuur en op paasmaandag veel regen. Al met al nog een onzekere situatie voor de Pasen.

Vanmorgen hebben we eerst nog wat zon, de bewolking neemt toe en vanmiddag valt er regen. De wind waait uit een zuid tot zuidoostelijke hoek en neemt toe, vanmiddag matig tot vrij krachtig op het Sneekermeer. De temperatuur komt op een 7 graden uit als maximum.

Vannacht en morgen blijft het bewolkt met periodiek lichte regen, morgenmiddag kan het even stevig regenen. De temperatuur vannacht 4 graden, morgen opnieuw een 7 graden als maximum. Wind neemt af en draait van zuid naar noord.

Donderdag is het zonnetje er weer bij, ook is er kans op een bui en wordt het met 9 graden weer wat zachter. Vrijdag gaat de temperatuur naar de dubbele cijfers, 11 graden.

Dirk van der Meer.