Rinske Poiesz hart voor Sneek en Súdwest

Sneek - Rinske Poiesz-Zijlstra is namens het CDA raadslid in Súdwest-Fryslân. Ook is ze vertegenwoordigd in de kommisje Boarger en Mienskip. Vanwege de groei van de PVV en dat het CDA in 2010 veel zetels verloor, besloot zij zich actief in te zetten voor het CDA. ,,Politiek te willen bedrijven was altijd al latent aanwezig, maar vooral op aansporing van Tom Metz, waagde ik de stap.”

In de eerste bestuursperiode van SWF (2011-2014) draaide ze mee als steunfractielid en ,,heb ik wel eens iemand mogen vervangen in de kommisje Bestjoer en Finansjes. Tevens was ik actief lid van het bestuur CDA-SWF.”

In maart 2014 werd Rinske Poiesz met voorkeurstemmen in de raad gekozen. ,,Mijn speerpunt was en is nog steeds het terugdringen van de winkelleegstand. Er is een Sneker agenda en er is een werkgroep binnenstad gekomen. Hoewel de leegstand de laatste jaren redelijk is teruggedrongen, moet ik nu toch weer constateren dat er weer veel panden te huur staan in de binnenstad. Dus er blijft werk aan de winkel en zullen we creatief met leegstand moeten blijven omgaan”, aldus het CDA-raadslid.

In de huidige raadsperiode staan er voor haar twee uitdagingen centraal. Dat is de sportcarrousel: het inrichten van de sportaccommodaties in Sneek-Zuid - en het bestrijden van armoede. Vanwege deze zaken neemt zij zitting in de kommisje Boarger en Mienskip waar ze woordvoerder is van de thema’s sport, kunst en cultuur.

Lees het complete artikel vandaag in het Sneeker Nieuwsblad.