Lijnentrekkers op tennisbanen Nomi

Sneek - Op het tenniscomplex van Nomi zijn vrijwilligers met man en macht in touw om de gravelbanen seizoenklaar te maken.

Een gisteren begonnen vrijwillligersploeg van tien man sterk is vandaag op het tenniscomplex van de club aan de Pim Mulierstraat druk bezig om de laatste lijnen van de in totaal tien banen in het gravel te stampen. Daarna gaan de onbetaalbare noeste werkers nog de netpalen, de netten, zitbanken en scoreborden plaatsten. 

Maandag deed een professioneel bedrijf het broodnodige voorwerk. Dat schraapte met groot materiaal een aantal centimers gravel af en bracht in totaal 16 ton vers gravel op. Het frazen van het gemalen rode baksteen werd achterwege gelaten met als voordeel dat het gravel nu al behoorlijk vlak en stevig is. 

Het complex van Nomi is op het nippertje klaar voor de Open Dagen die de club komende zaterdag en zaterdag 7 april van 14.00 – 17.00 uur organiseert.

Op deze dagen is er voor belangstellenden informatie voor handen over wat een goed moment is om in te stromen en welke lessen er te volgen zijn. Tennistrainers van Tennis Academie Friesland zijn paraat om de eerste beginselen van het tennis bij te brengen. Bezoekers van de Open Dagen kunnen zelf of met anderen aan de slag. Er zijn tennisrackets aanwezig en het is gratis.

Neem je sportschoenen mee en sla een balletje. Zo kun je ervaren of je het leuk vind of niet, zegt voorzitter Herman Ruiter van Nomi: ,,Je kunt een sport en zijn club pas echt ervaren als je er bent geweest en het zelf hebt gedaan. Ik ervaar tennis als een hele leuke, sociale en heerlijke sport waar je snel mensen leert kennen en lekker sportief bezig bent.”

Een speciale welkomstcommissie van de tennisclub staat klaar om alle vragen kunnen beantwoorden en heeft informatie over het reilen zeilen bij de vereniging, de lessen en het lidmaatschap.

Degene die geïnteresseerd is in tennis maar tijdens de open dagen verhinderd is, kan contact opnemen via opendag@nomi-sneek.nl